Villagemarketing Concept

#01Kraken

In 2016 is het thema ‘verleden verweven in heden’ gepresenteerd. Dé kapstok om het verleden en heden van Geldrop-Mierlo aan elkaar te verbinden. Alsook een mooi creatief ‘haakje’ voor de positionering van de gemeente. Bij zowel inwoners als bezoeker (toeristen). Aangezien het thema aansloeg is vanuit Villagemarketing Geldrop-Mierlo besloten dit verder vorm te geven en uit te diepen.

Aan WAKKR de eer mee te denken over hét nieuwe ‘villagemarketing-concept’ voor Geldrop-Mierlo. Een aangescherpt, onderscheidend en passend merkverhaal dat zowel de gemeente als ook de stakeholders (diverse doelgroepen) aanspreekt en als gegoten past. Een sterk merkverhaal zorgt er immers voor dat de inwoners (weer) trots zijn op hun gemeente. Maar ook dat nieuwe bewoners en toeristen / bezoekers er graag naartoe trekken. Kortom, het moet een regionale trekpleister worder waar je graag woont, werkt of rond ‘graast’.

Creatieve strategie

Het in 2016 gekozen thema (de kapstok) ‘verweven’ is mooi maar een nog erg dun draadje zonder ‘keiharde’ belofte naar je doelgroepen. Wat heb je tenslotte aan een rijk ‘weef’ verleden als je er in het heden té weinig mee kunt en / of doet. Daarnaast heeft Geldrop-Mierlo veel meer te bieden dan alleen het textielverleden. Stuk voor stuk iconen, activiteiten, festiviteiten, prachtige natuurgebieden en andere ‘producten / diensten’ waarmee je jong én minder jong (bewoners, toeristen en ondernemers) aanspreekt en vermaakt.

We hebben daarom het bestaande thema ‘verweven’ – het rijke verleden – gekoppeld aan de alledaagse behoefte van bewoners en andere stakeholders. We hebben de textielnijverheid – de jas die de gemeente vroeger perfect pastte – verweven met het nu en ‘vermaakt’ zodat het ook tijdloos wordt en ook deze generatie aanspreekt. Creatief vertaald: Geldrop Mierlo Verweeft & vermaakt! Dé gemeente waar dorps & stads, groen & gezellig, heden & verleden, cultuur & natuur naadloos in elkaar overlopen. Een gemeente met vele gezichten en binnenkort dus ook nieuw jasje. Hoe ziet die jas eruit?

#02Maken

Rustzoeker of herriemaker? Groen of gezellig? Cultuur snuiven of sfeervol uit eten? De Gemeente Geldrop-Mierlo verweeft het al jaren. Niet gek. Ze hebben samen een rijke geschiedenis en vullen elkaar naadloos aan. Zo zorgde Mierlo in de vorige eeuw voor de toevoer van wol voor de weefindustrie. Waar Geldrop het witte ‘goud’ verweefde en vermaakte tot prachtige stoffen. Een vruchtbare samenwerking die uitgroeide tot een bloeiende textielindustrie en waar nu nog altijd de vruchten van geplukt worden.

Vandaag de dag geniet je nog altijd van grazende kuddes schapen en laat jij de machines in het Weverijmuseum op volle toeren draaien tijdens een vermakelijke workshop. Maar er is meer vermaak. Geldrop-Mierlo is een mengelmoes van alles wat je in het heden zoekt. Van een leuke en leerzame wandeling over het katoenpad of textielroute tot een sportieve fietsroute Rondje Geldrop-Mierlo. En van toffe festivals tot een ontspannen fietstocht over de Strabrechtse Heide. Ontdek ‘t zelf!

Wat hebben we hier ingezet?

> corporate identity (merkidentiteit)
> stationary (huisstijl middelen)
> brandbook (huisstelhandboek)
> storytelling
> vlaggen
> website
> et cetera

#03RAKEN

Nu het concept staat wordt het tijd om de diverse doelgroepen wakker te schudden met het vernieuwde merkverhaal. De vraag is hoe? Met welke middelen? Richting de toeristen is vooral gekozen voor een online route. De bewoners daarentegen brengen we in rep & roer met een overkoepelend ‘festiviteiten-concept’ waarin we de krachten van de plaatselijke ondernemers en event-organisatoren bundelen. Om zo tot één krachtig feestelijke openingscampagne te komen, waarmee we het nieuwe verhaal gelijk kracht bij zetten. Onder de noemer ‘Rep&Roer’ gaan we de inwoners en omwonenden vermaken met diverse events en activiteiten die de veelzijdigheid van Geldrop-Mierlo op een vermakelijke manier verweeft…en toen brak het Corona-Virus uit en stond ineens de hele wereld in rep en roer.

Tijd om het roer om te gooien. Met de actie www.zorgvoorgeldropmierlo.nl hebben we de focus verlegd en ‘Villagemarketing’ op een andere manier gelanceerd. Onder de noemer ‘Een Duitje voor een Dr’op Uitje‘ verweven we momenteel de burgers, zorghelden en de zwaar getroffen MKB’ers. Een sympathieke actie die hoge ogen gooit en de nodige publiciteit voor het nieuwe concept oplevert. Al hadden we onze creativiteit uiteraard liever anders ingezet…wordt vervolgd!

Wat hebben we hier ingezet?

> foldermateriaal
> advertenties
> online campagne (SEO / SEA)
> eventmarketing
> activatie campagne

Ook jouw doelgroep vermaken?

Ook aan de slag ‘villagemarketing’? Een onderscheidend merkverhaal ontwikkelen waar je jouw doelgroep mee wakker schudt?

Neem contact op

Straf bakkie? Koekje erbij?

Als klant, partner of nieuw teamlid? We horen graag van je! Neem contact op met WAKKR, en wie weet vormen we op wat voor manier ook een match. De koffie – met een scheutje Brabantse gemoedelijkheid – staat in ieder geval klaar voor je!

Neem contact op

Wakkr is fris opgestaan uit Aart & van Breensma