Valma Rebranding

#01KRAKEN

Het in 1926 opgerichte Valma is toe aan een nieuwe frisse wind. De verpakkingslijn spreekt niet (meer), is inconsistent en het merkverhaal flinterdun. Tijd voor een nieuwe koers. Een krachtig en aansprekend nieuwe merkverhaal met als belangrijkste output: de verpakkingslijn. Aan WAKKR (in samenwerking met De Wit Media Consultancy en Pink Indigo) de taak een duidelijke en aansprekende lijn in de communicatie te krijgen.

Omdat het poetsen / bijhouden van de auto voor de primaire doelgroep van Valma géén dagelijkse kost is, oftewel een relatief ‘low involvement product’, wordt het belangrijk snel te overtuigen door kwaliteit en vertrouwen uit te stralen. Dit doen we door de rijke ervaring te laten spreken. Met een nieuwe consistent lijn in het design en de communicatie én een nieuwe pakkende slogan: “Shines since 1926” gaan we de doelgroep overtuigen. Veel mensen denken nu eenmaal: “als het merk al zolang bestaat, dan zal het wel goed spul zijn”.

Hoe gaan we dit creatief vertalen in woord en beeld. Met andere woorden: hoe zit er dit uit op de verpakking en in de communicatie?

#02MAKEN

Een eenduidige , krachtige kwaliteitsuitstraling met een ‘frisse’ heritage look (logo van weleer in jasje van nu) wekt vertrouwen op bij de doelgroep. Daar komt bij dat je bij een low involvement product moet inspelen op gemak. Duidelijke communicatie is van groot belang. Om die reden hebben we de verpakkingen ingedeeld op het gebruiksmoment. Het beeld geeft aan WAAR het voor is, het label geeft aan WAT het product doet: beschermen, herstellen of schoonmaken.

Creatieve vertaling:

#03RAKEN

Ok, Valma Shines, maar hoe? Wat is het bewijs? In folder materiaal, op de website, maar ook instore gaan we de doelgroep WAKKR schudden met de slogan als basis. Een mooie kapstok om alle boodschappen aan op te hangen. Zo kun je perfect met het woord ‘shines’ gaan spelen in de gehele communicatie, waardoor je de breedte van de productenrange, de kwaliteit alsook bepaalde USP’s onder de aandacht kunt brengen.

Voorbeeld:
> Shines in summer ànd winter!
> Shines in protecting your black beauty!
> Shines in -15 degrees / winter wonderland!

Welke middelen en methode hebben we ingezet?

Merkpositionering (Golden Circle / Archetype / Powerbrand), Merkidentiteit, Website, POS materiaal, print (advertenties), packaging design, beursconcept, brochures, instore materiaal.

Jouw merk oppoetsen?

Hoe goed producten of diensten ook zijn. Het verhaal, de verpakking zijn minstens zo belangrijk. Tenslotte moeten eerst de ogen en oren open. WAKKR helpt je graag met het vinden van jouw WAKKR-waarde en het creatief door vertalen van je boodschap in woord en beeld.

Ik wil ook schitteren!

Straf bakkie? Koekje erbij?

Als klant, partner of nieuw teamlid? We horen graag van je! Neem contact op met WAKKR, en wie weet vormen we op wat voor manier ook een match. De koffie – met een scheutje Brabantse gemoedelijkheid – staat in ieder geval klaar voor je!

Neem contact op

Wakkr is fris opgestaan uit Aart & van Breensma