Skip die trip!

#01Kraken

Onder de jongeren in Nederland is drugsgebruik meer en meer aan het normaliseren. Hetgeen de Gemeente Meierijstad en 36 omringende gemeenten de komende jaren om wil gaan dragen. Een zware kluif, maar iets wat we niet mogen ‘skippen’ en uit de weg gaan. Tenslotte is het niet alleen het drugsgebruik, de stijgende verslaving een groot probleem, ook de criminaliteit neemt grilligere en grotere vormen aan. WAKKR heeft samen met een ambitieuze werkgroep van professionals de handschoen opgepakt en strijd mee in de frontlinie. Met als keiharde missie; de denormalisering van drugs. Creatief vertaald in het actiethema: ‘Skip die Trip!’

Creatieve strategie

SKIPPEN! is het nieuwe trippen. Meemaken, bijzijn, maar sla de drugs, de trip wel over. M.a.w. we gaan ‘skippen’ neerzetten als het nieuwe werkwoord voor; ‘ik ga hard, maar wel clean’. Ik skip die shit, maar ik mis niks. SKIP! staat synoniem voor ‘High on life, not on drugs’ en is vergelijkbaar met ‘ik Bob!’, het nieuwe merk om normalisering tegen te gaan.

Kortom, SKIP! is het merk dat drugs weer moet gaan linken aan:niet doen, niet normaal, alsook niks overslaan…

#02Maken

#03Raken

De eerste stap is die van draagvlak ontwikkelen bij alle betrokkenen, maar belangrijker nog: verhalen en input ophalen op straat. Met het thema: ‘Trippen of Skippen’ zijn we richting scholen, uitgaansgelegenheden en hangplekken getrokken, in het hart van de doelgroep. Een breed en kwalitatief onderzoek stelde aan de kaak hoe groot het probleem is. Daarnaast vormt deze waardevolle input dé basis van alle toekomstige communicatie en activiteiten. Tenslotte kun je al snel de plank misslaan als je niet op het zelfde niveau zit als de jeugd of de verkeerde toon aanslaat. We willen natuurlijk niet overkomen als die wijze ouders met dat wijzende vingertje…daar gaan we de jongeren namelijk niet mee wakker schudden.

Snel meer…

Ook een uitdagend communicatie- vraagstuk?

Straf bakkie? Koekje erbij?

Als klant, partner of nieuw teamlid? We horen graag van je! Neem contact op met WAKKR, en wie weet vormen we op wat voor manier ook een match. De koffie – met een scheutje Brabantse gemoedelijkheid – staat in ieder geval klaar voor je!

Neem contact op

Wakkr is fris opgestaan uit Aart & van Breensma