Ik ga keihard!

#01Kraken

Vrees voor de gemeente Eindhoven is dat jongeren (13 tm 18) gedurende de jaarwisseling, en de dagen ervoor, de wijken intrekken om rotzooi te trappen en illegaal vuurwerk af te steken. Aan ons de eer een campagne op te tuigen die de jongeren ‘bezig’ zou houden tijdens die kritische uren/dagen. Hiervoor hebben we gekozen voor een rebelse insteek. Waarin influencers de jeugd opriepen toch keihard te gaan knallen met oud en nieuw. Maar in tegenstelling tot “ikdoenietmeermee”, was het nu om juist de jongeren te stimuleren zich wél aan de maatregelen te houden. Hoe? Met Jachtseizoen 2.0

Het idee: een alternatieve oudjaars viering, onder de noemer #ikgakeihard

Samen met de jongeren hebben we k**jaar 2020 keihard ‘afgeknald’. En dan niet met vuurwerk, maar met beats & decibellen en (klein) feest. Jongeren konden namelijk via tips en hints – gedeeld via de online kanalen van diverse Eindhovense influencers (de vossen) – een knalpakket winnen / vinden. Tientallen ‘boomboxen’ vol toffe prijzen lagen door de stad verstopt. Alternatieve ‘vuurwerk’-pakketten waarmee tijdens oudjaarsnacht wel degelijk een dik feestje gegeven kon worden. BOOOOOOM!!!!

Wat hebben we hier ingezet?

> Creatieve strategie
> Campagne concept

#02Maken

Zowel in woord als beeld, maar ook in de keuze van de middelen werd het zaak de juiste snaar te raken. We hebben voor een rauw en rebels randje gekozen. Knallen met straattaal. Stevig, stoer en simpel. Het zwaartepunt lag hierbij online. Met teasende filmpjes, actiesite, boodschappen van influencers werkten we naar de ‘big bang’ toe.

Iedere Boombox was gevuld met: 1 superprijs (JBL Boombox), 2 Ikgakeihard-tshirts, confettikanonnen, slingers, sterretjes, fris en chips. Om zo een alternatieve oudjaarsavondvulling te ervaren.

Wat hebben we hier ingezet?

> Actiesite
> Film
> Social media (instagram / facebook)
> Influencers
> Free Publicity (pers)
> Boomboxen (prijzen)
> T-shirts en andere gimmicks

 

#03Raken

Om de campagne een grotere slagingskans te geven, hebben we zoals gezeg een aantal influencers aangesloten (oa Dj La Fuente). Door de influencers te volgen op Instagram (wat voor een enorm bereik zorgt) konden de jongeren hints vinden die leiden tot het vinden van een Boombox. Door de juiste influencers in te zetten, bereikten we een enorme groep eindhovense jongeren.

Naast het inzetten van influencers hebben ook gericht geadverteerd op doelgroep (13-18 jaar) door middel van Facebook, Instagram en Snapchat. Op deze manier konden we ons bereik vergroten en vooraf veel aandacht vragen voor de actie.

Resultaten

Statistieken Facebook
> Bereik van de berichten was 36,125 personen (+4405%)
> Betrokkenheid bij bericht (likes, reacties, delen, kliks) 4.131 (+3030%)
Statistieken Instagram
> Stijging van 578 volgers naar 1.102 volgers
> Stijging van +5073 profielbezoeken
> Weergaven van de posts tussen 23 dec – 29 dec = 216.805
> Interacties met de posts (likes, reacties, delen, kliks) waren er 7.441

Ook een oplossing zoals deze case?

Straf bakkie? Koekje erbij?

Als klant, partner of nieuw teamlid? We horen graag van je! Neem contact op met WAKKR, en wie weet vormen we op wat voor manier ook een match. De koffie – met een scheutje Brabantse gemoedelijkheid – staat in ieder geval klaar voor je!

Neem contact op

Wakkr is fris opgestaan uit Aart & van Breensma