de bieb, zo gek nog niet!

#01KRAKEN

De Bibliotheek heeft door de jaren heen te maken gekregen met een wildgroei aan abonnementen. 17 stuks om precies te zijn. Hier wil men bij de Bibliotheek Eindhoven graag in snoeien. Met alle positieve, maar ook ‘negatieve’ gevolgen van dien. Buiten het grote administratieve voordeel voor de ‘Bieb’ zijn er veel goede tastbare voordelen voor leden zoals het boetebeleid en leentermijn. Echter ook gevolgen die op weerstand gaan stuiten. Kosten bijvoorbeeld. Of slapende leden die wakker geschud worden…

Aan WAKKR (Aart & van Breensma) de eer hier een positieve draai aan te geven.

Onze strategie: leden en toekomstige leden laten zien dat het nemen of het hebben van een abonnement bij de Bieb, zeker de nieuwe abonnementen, eigenlijk best interessant is. Negatieve punten zoals boetes zijn verdwenen, de leentermijn is langer geworden en er zijn een Bibliotheekcafé, thuisbezorg service, GRATIS wifi en vergaderplek bij gekomen. Creatief vertaald, in de bewoordingen van nu (vlotter): De Bieb, helemaal zo gek nog niet!

#02MAKEN

Nu we de strategie geformuleerd hebben, wordt het zaak het verhaal in het juiste creatieve sausje te gieten. Qua beeld en woord. Hieronder de boodschap zoals die in de advertentie ter komt.

Géén boetes meer. Gratis reserveren. Langere leentermijn. Gratis koffierefill in het sfeervolle Bibliotheekcafé. Thuisbezorgservice. Onbeperkt WIFI….jaja, de nieuwe abonnementen van de Bieb zijn zo gek nog niet. Sterker nog: jij ervaart meer gemak én minder regels. Precies zoals jij het wilt. Dus waar wacht u nog op: tot snel in de Bieb! Ontdek alle voordelen van onze nieuwe abonnementen op: www.bibliotheekeindhoven.nl

#03RAKEN

De boodschap is in een mooi jasje gegoten. Echter, hoe krijgen we het bij de mensen thuis? Hoe krijgen we deze belangrijke boodschap tussen de oren? Waar, wanneer en hoe bereiken we de Eindhovenaren het best en het goedkoopst?

Welke middelen en methoden hebben we gebruikt?

Social media, krant (redactioneel), Direct Mailing, advertenties, content marketing, huis aan huis folder, abri / mupi’s, busreclame en PR.

Ook behoefte aan een te gekke campagne?

Een helder en aansprekend verhaal nodig voor je product of dienst? Een campagne concept dat werkt? Aanzet tot actie? Waar wacht je nog op! Merkmakers zijn zo gek nog niet!

Tijd voor actie!

Straf bakkie? Koekje erbij?

Als klant, partner of nieuw teamlid? We horen graag van je! Neem contact op met WAKKR, en wie weet vormen we op wat voor manier ook een match. De koffie – met een scheutje Brabantse gemoedelijkheid – staat in ieder geval klaar voor je!

Neem contact op

Wakkr is fris opgestaan uit Aart & van Breensma