Rebranding Gemeente Best

#01Kraken

Gemeente Best staat op een belangrijk punt in de verdere ontwikkeling van het profiel en het citymarketing merk voor Best. In de afgelopen jaren is er voor de citymarketing gewerkt vanuit het merk Best Bijzonder. Nu staat de gemeente aan het begin van een nieuwe fase waarin het profiel van Best als comfortabele woonplaats met goede voorzieningen gaan versterken. In eerste instantie specifiekgericht op de vrijetijdseconomie met de verhaallijnen natuur en recreatie.

Aan WAKKR de eer dit geplande ‘zaadje’ uit te laten groeien tot een sterk(er) merk. Een onderscheidend, relevant en creatief merkverhaal dat als kapstok dient voor de toekomstige communicatie richting de doelgroepen: (1) bewonders, (2) bezoekers, (3) bedrijven.

Uitgangspunt

Best Bijzonder! is het merk / de creatieve kapstok die er nu ligt. In onze ogen nog wat dun en difuus. Is het eigen? Kun je dit niet op vele gemeenten plakken? Heeft het niet wat verdieping en aanscherping nodig? En toch is er wel wat mee te doen. Als thematiek. Want, als je de claim los gebruikt heeft het een wat negatieve klant. Echter als we er ook iets bijzonders boven hangen, een unieke boodschap, dan wordt het ineens scherper en krijgt het karakter.

Wat als we met tegenstellingen gaan werken? Een paradox? Zoals stad en streek gecombineerd worden in Best. Twee uitersten. Kijk, dat vinden wij best bijzonder & boeiend…

#02Maken

Als eerste zijn we aan de slag gegaan met een aansprekende merkidentiteit en storytelling die past bij het karakter van deze bloeiende gemeente op de grens van stad en land. Een grafische stijl waar de twee gezichten van Best goed in naar voren komen. Aan de ene kant het stadse, dynamische en bedrijvige karakter (boeit), aan de andere kant de groene, natuurlijke eigenschappen (bloeit) die Best zo bijzonder maken.

Wat hebben we hier ingezet?

> merkidentiteit
> webdesign
> storytelling

#03RAKEN

Inmiddels zijn we volop bezig om het merkverhaal handen en voeten te geven. Hieronder elke sfeerimpressies van communicatiemiddelen die reeds ontwikkeld zijn. Maar er zullen er nog Best veel volgen;). (Marketing)communicatie acties die de diverse doelgroepen duidelijk maken dat Best ook vele vlakken boeit & bloeit. Dat je er als natuurliefhebber en rustzoeker meer dan aan je trekken komt, maar ook als jonge geest op zoek naar rumour of ambitieuze ondernemer die grootse plannen heeft. Kortom, van Best heb je het laatste nog niet gezien en gehoord…

Ook je merk laten opbloeien?

Straf bakkie? Koekje erbij?

Als klant, partner of nieuw teamlid? We horen graag van je! Neem contact op met WAKKR, en wie weet vormen we op wat voor manier ook een match. De koffie – met een scheutje Brabantse gemoedelijkheid – staat in ieder geval klaar voor je!

Neem contact op

Wakkr is fris opgestaan uit Aart & van Breensma